Bas Ampt is Boer te Goudswaard in de Hoeksche Waard. Hij is de vierde generatie van een trotse boeren familie. “Het boer zijn” zit op meerdere fronten al generaties in het bloed van deze familie en zoon Ed Ampt, nu nog student aan de universiteit in Wageningen, staat klaar om straks de vijfde generatie te worden. Hier ligt de oorsprong van de FrietFabriek.

De Hoeksche waard is een eiland net onder Rotterdam. De Hoeksche Waard heeft een rijke boeren-historie. Mensen denken vaak dat De Hoeksche Waard bij Zeeland hoort. Maar Samen met Goeree overflakee hoort het nog altijd bij Zuid-Holland.

De zware vruchtbare kleigrond in de Hoeksche Waard zorgt ervoor dat er veel Agrarische bedrijven zijn. De grond leent zich perfect voor traditionele teelt, zoals bijvoorbeeld aardappelen en tarwe.

De bijzonder vruchtbare grond zorgt ervoor dat zelfs uitheemse aardappelrassen, zoals Cherie, Hoeksche Rooie en Truffe De Chine (truffel aardappel) goed geteeld kunnen worden in de Hoeksche Waard. De kans is groot dat de truffel aardappeltjes in uw horeca-keuken gewoon uit de Hoeksche Waard komen.

Kortom, een hele goede stevige basis voor De FrietFabriek om hier de aardappelen te gaan kweken, en dat alles ook nog eens om de hoek.

De FrietFabriek heeft heel bewust gekozen voor het aardappel-ras Agria. Dit ras is zeer goede van kwaliteit. Heel constant en zorgt voor een goede goudgele friet tijdens het afbakken. In vergelijking met traditionele rassen als bijvoobeeld Bintjes, is de Agria ook veel beter voor het milieu en de teelt-grond.

De aardappel wordt licht geschrapt en daarna direct voorgebakken. Hierdoor is het product uniek omdat er totaal geen producten toegevoegd worden die nodig zijn om verkleuring van aardappelen tegen te gaan, of gas om de houdbaarheid te verlengen. Gewoon zoals het hoort.

DBF-20150825-0028.gif