OORSPRONGPRODUCT

VERS VAN DE BOER UIT DE HOEKSCHE WAARD

De Hoeksche waard is een eiland net onder Rotterdam. De Hoeksche Waard heeft een rijke boeren-historie. Mensen denken vaak dat de Hoeksche Waard bij Zeeland hoort. Maar Samen met Goeree overflakee hoort het nog altijd bij Zuid-Holland.

De zware vruchtbare kleigrond in de Hoeksche Waard zorgt ervoor dat er veel agrarische bedrijven zijn. De grond leent zich perfect voor traditionele teelt, zoals bijvoorbeeld aardappelen en tarwe.

De bijzonder vruchtbare grond zorgt ervoor dat zelfs uitheemse aardappelrassen, zoals Cherie, Hoeksche Rooie en Truffe De Chine (truffel aardappel) goed geteeld kunnen worden in de Hoeksche Waard.

Kortom, een hele goede stevige basis voor De FrietFabriek om hier de aardappelen te gaan kweken. En dat alles ook nog eens om de hoek bij onze productiefaciliteit.

AARDAPPELRAS AGRIA

CONSTANTE KWALITEIT VAN EIGEN BODEM

FrietFabriek heeft heel bewust gekozen voor het aardappel-ras Agria. Dit ras is zeer goede van kwaliteit en stabiel. Heel constant en zorgt voor een goede goudgele friet tijdens het afbakken. In vergelijking met traditionele rassen als bijvoobeeld Bintjes, is de Agria ook veel beter voor het milieu en de teelt-grond.

De Agria pootaardappel is nog relatief nieuw (sinds 1986) en is speciaal ontwikkeld voor de friet, maar is door zijn kruimige aard ook goed geschikt voor de stamppot. De Agria doet het goed op kleigrond.

De Agria aardappelen zijn ovaalvormig en hebben gladde ogen, waardoor ze eenvoudig zijn te schillen.

De aardappel wordt licht geschrapt en daarna direct voorgebakken. Hierdoor is het product uniek omdat er totaal geen producten toegevoegd worden die nodig zijn om verkleuring van aardappelen tegen te gaan, of gas om de houdbaarheid te verlengen. Puur natuur, gewoon zoals het hoort.

ZONNEBLOEMOLIE

DUURZAAM & ONVERZADIGD

Om te beginnen: frituren kun je inderdaad op allerlei manieren doen, maar vet is het altijd… Het is dus het verstandigst om te frituren in onverzadigd vet. Vast frituurvet, zo’n grote bonk vet, is daarom af te raden. Maar vloeibaar frituurvet, olijfolie (maar geen ‘extra vierge’) en zonnebloemolie zijn prima keuzes.

Van zonnebloemolie kunnen we goed terug traceren waar het geteeld is en hoe de olie gemaakt wordt. Het is daarom een hele duurzame olie en niet genetetisch gemanipuleerd.

De eigenschappen zijn geweldig en zorgen ervoor dat de smaak van de Agria aardappel op en top naar voren komen tijden het frituren.